ДГ „Първи юни“ бе домакин на открита практика за споделяне на опит и идеи от европейски проекти

Велико Търново Лайф

11-05-2018, 12:35

Снимка:

ДГ "Пролет"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Присъстваха директори и учители от детски градини в област Велико Търново

В Детска градина „Първи юни“ – град Горна Оряховица се проведе открита практика. Присъстваха директори и учители от детски градини в област Велико Търново и старши експертът по предучилищно образование в РУО Екатерина Миновска. На практиката бяха показани добър педагогически опит и иновационни идеи от европейски проекти по Програма „Еразъм+“, които детската градина реализира – „Да празнуваме заедно“ и „Групови динамики и социални умения в класната стая“.

Учителите и децата от трета подготвителна група „Мечо Пух“ заедно с част от родителите празнуваха заедно Международния ден на семейството. Всички заедно изработиха постери със снимки. Децата отправиха послания до своите приятели от други европейски страни, които родителите завързаха на цветни балони и ги пуснаха да отлетят в небето.

Учителите и децата от четвърта подготвителна група показаха иновативни идеи за изобразително творчество в интерактивна педагогическа ситуация. Децата имаха възможност да приложат нестандартни изобразителни техники, да работят на групи, да прилагат метода на кооперативното учене и да изработват заедно общи продукти.

В откритите практики се представиха както старшите учители Димитринка Андронова и Елка Бобева, така и много младите учители Росица Христова, Моника Мутафова и Георги Киров.

Директорът на детската градина Мариана Димитрова изказа благодарност както към целия си екип за сътрудничеството и взаимната помощ, така и към всички гости. На събитието бяха раздадени рекламни материали, закупени и брандирани със средства от проектите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов