Прокуратурата иска по-строго наказание за полицай, поискал подкуп

Крими

11-05-2018, 14:07

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Обвинението настоява мъжът да бъде лишен от право на работа в системата на МВР

По обвинение на Окръжна прокуратура – Велико Търново 45-годишен полицейски служител е осъден за подкуп.  Андрей М. е признат за виновен за това, че на  19.02.2017 г, около 02.30 часа, в гр. Свищов, на улица ”Дунав”, до бензиностанция,  в качеството си на длъжностно лице и полицейски орган – старши полицай в група „Охранителна полиция“ на Районно управление - гр.Свищов при ОДМВР гр.В.Търново, поискал и приел от Т. Т. дар, който не му се следва – сумата от 40 лева, като не съставил актове за установяване на административни нарушения, допуснати от шофьора и пътниците в автомобила по Закона за движение по пътищата - не използвали обезопасителни колани съответно при управление и пътуване в лек автомобил, както и от Т. Т. – не подал в срок до 30 дни заявление за издаване на нова лична карта, тъй като собствената му лична карта била повредена.  

Съдът е наложил на Андрей М. наказание лишаване от свобода за срок от две години, което е отложено с изпитателен срок от  четири години и глоба в размер на 2000 лв.

Прокуратурата протестира присъдата на ВТОС с искане да бъде изменена, като да бъде наложено на подсъдимия и кумулативно предвиденото в закона наказание „лишаване от право да се заема държавна длъжност по служебно правоотношение в системата на МВР”.

Присъдата не е влязла в сила.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов