Издирват се първите танцьори и музиканти на ансамбъл „Българче“

Животът

12-05-2018, 07:00

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Настоящите ръководители на емблематичния за В. Търново Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Българче“ издирват основателите на формацията. Прочутият ансамбъл навършва 50 години от създаването си. За това време през него са преминали хиляди талантливи млади фолклорни танцьори, певци и инструменталисти.

По повод юбилея се подготвя голям концерт през юни, а във връзка с честването, организаторите издирват първите танцьори и музиканти от випуск 1968 – 1975 г. Целта е те да бъдат съпричастни към юбилейната програма. Търсят се 34 хористки, 20 души оркестър и 36 танцьори.

С две изложби на 2 юни започват тържествата по повод юбилея на ансамбъл „Българче“. И двете експозиции разказват за творческия път на ансамбъла. Пред факултет „Изобразителни изкуства” ще е експонирана едната изложба, а другата ще представи всички отличия и награди, спечелени от формацията през годините. Те ще бъдат подредени в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“. Юбилейният концерт на ансамбъла е на 16 юни, като ще бъде и с благотворителна цел.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)