Велико Търново домакинства държавното първенство по киокушин карате за деца

Спорт

12-05-2018, 15:00

Снимка:

община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Даниел Панов откри спортната надпревара

Велико Търново домакинства държавното първенство по киокушин карате за деца на възраст до 12 и до 14 години. Спортната надпревара събра в Двореца на културата и спорта „Васил Левски” над 250 млади таланти от цяла България. През целия съботен ден те демонстрират уменията си и се борят за купите и медалите.

              Турнирът бе открит от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Той благодари на Българската федерация по киокушин карате, че е избрала историческата и духовна столица на България за провеждане на първенството. Даниел Панов пожела на децата да прилагат правилата на феърплея и наученото от философията на източните бойни изкуства както в спорта, така и в живота. „Залягайте и над учебниците и книгите. Не пропускайте да разгледате Велико Търново – град, който е бил 208 години столица на България и е символ на държавността и величието на нашия народ”, обърна се кметът към младите каратисти.

              Подарък за всички деца ще бъде прожекция на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина”, която ще бъде излъчена тази вечер. Шоуто ще може да бъде наблюдавано от площад „Цар Асен I”.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов