Търновката пя за България на Евровизия

Велико Търново Лайф

13-05-2018, 13:08

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Великотърновката Мария Димова, с артистичен псевдоним Миа Ди, е част от изпълнителите, които представиха България на Евровизия. Талантливата народна певица, с вид на R&B дива, пее фолклорните мотиви в парчето "Bones" на групата Equinox.

България остана на 14 място след финалите в събота вечер. На полуфинала пък, Миа Ди излязла на престижната сцена, заедно с Equinox, навръх рождения си ден – 10 май.

Музикална звезда на Миа изгрява миналата година, по време на кастингите за "Гласът на България", припомни bTV в свой репортаж за талантливата великотърновка. Изпълнението на "Калиманко Денко" удиви жури и публика и менторите моментално ѝ дадоха билет за шоуто, а Графа дори обяви, че тя е носител на нов стил – „Фолклор&B“.

Именно чрез „Гласът на България“ качествата на Миа Ди са забелязани от композитора Борислав Миланов. Създавайки песента „Bones“ за групата Equinox, той има нужда точно от такъв тип глас, който да изпълни народните мотиви в нея. Поканил я, а тя харесала песента от първо слушане. „За мен е голяма чест, аз съм голяма щастливка“, коментира великотърновката пред bTV.  

Миа Ди се занимава с народна музика от 4-годишна. От 6-годишна е част от знаменития великотърновски ансамбъл „Българче“. Последното самостоятелно парче на Миа отново е смесица между R&B и фолклор.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов