150 пилоти навлязоха в „Гората на страха“ край Габрово - velikotarnovo.utre.bg

150 пилоти навлязоха в „Гората на страха“ край Габрово

14 май 2018, 10:17 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Габрово

Състезанието бе част от Републиканския шампионат по ендуро

Този уикенд Габрово беше четвъртата спирка на републиканския шампионат по ендуро. Близо 150 пилоти от всички класове участваха в надпреварата „Forest of fear 2018“, организирана за поредна година от местния клуб „Екстрейм Рейсинг“.  Състезанието се проведе в два етапа. В събота, в местността Узана, беше навигацията, със старт-финал пред хотел „Импулс“. За „Профи“ и „Експерт“ трасето беше с дължина от 90 километра, а за клас „Стандарт“ – 70 км.

В неделния ден състезанието се проведе на мотополигона край село Донино. Ендурокрос (състезание на затворено трасе) е и най-зрелищно за наблюдаване от зрителите. Пилотите демонстрираха уменията си в преодоляването на различни естествени и изкуствени препятствия – гуми, камъни, дървени трупи и т.н.

Наградите връчиха кметът на Община Габрово – Таня Христова и арх. Николай Меразчиев - заместник-кмет "Устройство на територията, инфраструктура и екология".  Те самите също получиха медали от организаторите – заради подкрепата, която оказва на спорта Община Габрово.

За пръв път през този сезон  имаше състезание и за клас „Мини джуниър“, в който караха трима малки таланти от клуба-домакин.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета