150 пилоти навлязоха в „Гората на страха“ край Габрово

Спорт

14-05-2018, 10:17

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Състезанието бе част от Републиканския шампионат по ендуро

Този уикенд Габрово беше четвъртата спирка на републиканския шампионат по ендуро. Близо 150 пилоти от всички класове участваха в надпреварата „Forest of fear 2018“, организирана за поредна година от местния клуб „Екстрейм Рейсинг“.  Състезанието се проведе в два етапа. В събота, в местността Узана, беше навигацията, със старт-финал пред хотел „Импулс“. За „Профи“ и „Експерт“ трасето беше с дължина от 90 километра, а за клас „Стандарт“ – 70 км.

В неделния ден състезанието се проведе на мотополигона край село Донино. Ендурокрос (състезание на затворено трасе) е и най-зрелищно за наблюдаване от зрителите. Пилотите демонстрираха уменията си в преодоляването на различни естествени и изкуствени препятствия – гуми, камъни, дървени трупи и т.н.

Наградите връчиха кметът на Община Габрово – Таня Христова и арх. Николай Меразчиев - заместник-кмет "Устройство на територията, инфраструктура и екология".  Те самите също получиха медали от организаторите – заради подкрепата, която оказва на спорта Община Габрово.

За пръв път през този сезон  имаше състезание и за клас „Мини джуниър“, в който караха трима малки таланти от клуба-домакин.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов