„Заедно забъркахме страхотна каша 2“ събра 102 състезатели в ОУ „Бачо Киро”

Велико Търново Лайф

14-05-2018, 16:32

Снимка:

ОУ "Бачо Киро"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Председател на журито бе мастър шеф Кристина Уилс, готвач от Австралия

Училищният двор на ОУ „Бачо Киро“ - гр. Велико Търново се превърна в най-забавната арена за сблъсък между кулинарните шедьоври, сътворени от деца и родители.

102- ма участници се състезаваха в кулинарното състезание, което се провежда за втора година по инициатива на Училищното настоятелство на ОУ“Бачо Киро“.

Председател на журито бе мастър шеф Кристина Уилс, готвач от Австралия. Приготвените от участниците ястия оценяваха още заместник директорът на ОУ “Бачо Киро“ Валентина Найденова, председателят на Обществения съвет към училището Иван Иванов, преподавателят по физическо възпитание Иван Иванов, третокласничката Станислава Коева и родителите  доц. Милен Михов и Елис Ферад.

Председателят на Училищното настоятелство Петя Георгиева раздаде плакетите на най-добрите.

Най-голям интерес от участниците имаше към категорията „О, Сладко“ в раздел „Торти“ - 27 прекрасни шедьовъра на кулинарното изкуство оцени журито и опитаха всички участници и гости на кулинарния празник. При най-голямата конкуренция спечели „Медена торта“ на Румен и Цветанка Игнатова от 3-Б клас.

В категорията „О, Сладко“, раздел „Сладкиши от тефтерчето на баба“ спечелиха Владимир Иванов с мама Росица Иванова, които приготвиха „Сладки таралежчета“. В раздел „Модерни времена“ плакет спечели „Каноли“ на Виктория и Илияна Миронови. За „Здравословен десерт“ първото място спечели Петър Петров и Красимира Петрова за  "Сладоледено изкушение с кисело мляко и плодове с домашна лимонада"

За ястие от месо първа награда получи „Октопод по гръцки“ на Радина и Стела Денчеви. При безмесните ястия плакетът отиде при Деа и Ани Косеви за ястието „Градинката на Деа и Ани“. „Пролетно руло с тиквички“ беше номер едно в категорията „Разядки, салати, мезета“. Категория „Хлябове и питки“ беше отличена питка „Любов“ на Натали Стоянова, в „Любими тестени засуки“ плакетът бе за „Баница с Ин и Ян“ за Петър и Красимира Петрови.

Две нови категории имаше в тазгодишния кулинарен конкурс – ястия на други народи - „Кулинарно пътешествие“. Там спечели ястието „Сельодка под шубой“ на Розанна и Таня Мишеви. В новата котегория, специално за учителите „Госпожата готви най-добре“ спечели баклавата „Средиземноморска наслада“ на учителката Ивелина Стефанова.

Директорът на ОУ “Бачо Киро“ Владимир Николов заяви, че „веселият и забавен училищен празник е един прекрасен урок по създаване на общност. Благодари на участниците ученици и родители, баби, на Училищното настоятелство и учителите, които не пожалиха сили и средства да покажат как може и как трябва да се празнува – пищно, красиво, вкусно и много забавно. И най-вече задружно“.

Трети Б клас спечели торта за най-много участници и най-много спечелени първи награди в кулинарния конкурс.

Забавни игри с  бате Вихрен от парти агенция „Феличита”,   песни от  талантите на група „Елита“  - 7 годишните Алекс и Иван, танци от спортен клуб „Зоки“ с Ема и Мартина и  всеобща кулинарна наслада допълниха прекрасното настроение в тричасовия училищен празник.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов