Вицепрезидентът Илияна Йотова остана очарована от търновското село Велчево, похвали кметове

Велико Търново Лайф

15-05-2018, 17:12

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Вицепрезидентът Илияна Йотова остана очарована от великотърновското село Велчево и похвали пред местните жители кметовете на общината и на населеното място – Даниел Панов и Мъстан Юсменов.

Тя бе посрещната във Велчево от двамата. Пред тях и пред хората от селцето Йотова сподели също, че наскоро била силно впечатлена от телевизионен репортаж и положителната светлина, в която представя Велчево.

В компанията на двамата си домакини, вицепрезидентът разгледа читалище „Светлина – 1892“ и изложбата за културния и обществен живот в селото, пенсионерския клуб, обновените парк и детска площадка, етнографската музейна експозиция.

Йотова остана с много добри впечатления от облика на Велчево, а кметският наместник Юсменов припомни, че селото е едно от първите в общината с видеонаблюдение.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов разказа на Илияна Йотова за програмата „Местни инициативи“, по която всяка година кметовете и кметските наместници на населените места от общината защитават десетки проекти за облагородяване и инфраструктура. Той посочи, че само за настоящата година средствата във фонда към програмата са 450 000 лева, а местните управници сами определят приоритетните си дейности и обекти.

В разговора си с Йотова местните посочиха, че макар в селото да живеят едва около 100 души, имат доктор, няма улична лампа, която да не свети, паркът и детската площадка са много хубави. „Винаги сме били подкрепяни от Даниел Панов“, посочи Мъстан Юсменов. „Случили сте на кмет“, отвърна му Илияна Йотова.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)