Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“ изпрати випуск 2018

Велико Търново Лайф

15-05-2018, 17:20

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Дванадесетокласниците на ПМГ „Васил Друмев“ чуха последния училищен звънец. Официалното изпращане на зрелостниците беше отбелязано с вълнуващо тържрство. Директорът на гимназията Ангел Гушев отправи своя поздрав към абитуриентите и техните учители: „Скъпи зрелостници, бъдете достойни, отговорни, трудолюбиви и толерантни. Вярвайте в себе си и следвайте мечтите си! Сигурен съм, че ще се справите с предизвикателствата на живота и ще успеете във всяко начинание! На добър час!“

Официални гости на събитието бяха: г-жа Пенка Игнатова Директор на Дирекция младежки дейности и спорт, проф. Д-р Мирослав Гълъбов Декан на Факултета по информатика и математика на ВТУ, Г-н Лъчезар Лазаров председател на училищното настоятелство на ПМГ „Васил Друмев“.

Г-жа Пенка Игнатова се обърна към завършващите, като им пожела да не прекъсват връзката си със знанието, да останат все така ученолюбиви и свободолюбиви. Десетки ученици бяха наградени с грамоти за отличен успех. С почетната награда на ПМГ „Васил Друмев“ – златна значка - бяха удостоени десет зрелостници, а двама - със сребърна.

Над 30 дванадесетокласници получиха грамота за отличен успех; класните ръководители на абитуриентите също бяха отличени за високите си постижения в обучението на Випуск 2018. Проф. Гълъбов награди и двамата победители от Математическото състезание към ВТУ. Програмата продължи с поднасяне на цветя за абитуриентите от единадесетите класове. Тържеството завърши с богата музикална програма, изнесена от възпитаници на гимназията, и с традиционно надиграване, в което се включиха гости, учители, ученици и родители.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов