Йордан Мирянов е тазгодишният носител на стипендията „Достоен наследник на Момчилов“

Мисия

16-05-2018, 07:00

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Еленското средно училище изпрати 48 зрелостници

48 зрелостници изпрати тази година еленското СУ „Иван Момчилов“. По традиция вълнуващото тържество започна с  предаване на училищното знаме на новите знаменосци. С напътствени думи към младите хора и пожелание винаги да носят в сърцата си родния град ги приветства  председателят на Общинския съвет Стоян Златев. От общината връчиха на випускниците плакети и послания за предстоящото в живота им след училище.

 

Йордан Мирянов от 12 а клас, знаменосец на училището, е тазгодишният носител на ученическата стипендия „Достоен наследник на Момчилов“, която му се присъжда за активна спортна дейност. Зрелостникът от малък тренира джудо и е с медали и награди от републикански първенства и международни турнири.  Директорът на училището Димитринка Кузманова съобщи решението на Педагогическия съвет за удостояването на достойния момчиловец  и му връчи наградата.

 

Ученическата академия пък награди чрез слова любимите си учители за труда и знанията през годините в училище. От тази година, в резултат на ползотворното сътрудничество с Асоциацията на Кеймбридж училищата и АВО Езиков и изпитен център, СУ „Иван Н. Момчилов“ в Елена е официална база за провеждане на изпити за сертификатите на Кеймбридж.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов