Танцьори от 9 до 79 г. от Горна Оряховица ще се включат в общ европейски танцов проект

Мисия

16-05-2018, 09:21

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той се организира от Словенската национална танцова асоциация

Над 200 танцьори от Горна Оряховица, на възраст от 9 до 79 години, ще се включат на 18 май в общ европейски танцов проект „SQuadrille“. Той се организира от Словенската национална танцова асоциация и се провежда в сътрудничество с танцови асоциации, училища, школи, факултети от различни европейски градове. Горна Оряховица е единственият български град, който ще се включи в общото танцуване на 18 май. Инициативата за присъединяването му е на балетна школа „Грация“ и се реализира със съдействието на Община Горна Оряховица.

Точно в 13.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ горнооряховските танцьори ще се присъединят към своите колеги от Европа, танцувайки кадрил от оперетата „Прилепът“ на Йохан Щраус. Музиката и хореографията са еднакви за всички танцьори. От Горна Оряховица в общата танцова хореография ще се включат представителни танцови групи от: балет „Грация“, балет „Етна“ при Младежки дом, ДФС „Раховче“ при НЧ „Братя Грънчарови – 2002“, ТФК „Балканика“ при НЧ „Напредък – 1869“, СУ „Георги Измирлиев“, СУ „Вичо Грънчаров“, ОУ „Иван Вазов“, Дамски фитнес център „Блуминг“ и Групата за здраве и дълголетие при Клуба на ветераните спортисти.

Европейският танцов проект е кандидатствал за Рекордите на Гинес и апликационната форма е получила одобрение. През 2017 г. в общия танц са се включили 33 202 танцьори от 51 града на 8 европейски държави. Идеята на организаторите е да привлекат над 50 000 танцуващи.

„За нас е истинско удоволствие, че на 18 май Горна Оряховица ще танцува заедно с Европа“, казват организаторите от Словенската национална танцова асоциация.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов