124 души се включиха във втория етап на „Движи се и победи”

Животът

16-05-2018, 12:56

Снимка:

РЗИ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Последният кръг е на 2 юни до парк Ксилифор

124 души, в т. ч. и 7 семейства взеха участие във втория етап на пролетната кампания “Движи се и победи” до Конната база в с. Арбанаси.  Това съобщават от Регионалната здравна инспекция в старата столица.
Според регламента на кампанията - най-малките регистрирани туристи и в този етап са: Ана-Мари Веселинова и Дария Николова, а най-възрастният участник отново е Христо Христов на 90 години от Велико Търново.
Измерено беше кръвното налягане на 64 лица.
Организаторите на “Движи се и победи – пролет 2018” канят всички желаещи да преминат и третият маршрут на кампанията, който ще се състои на 2 юни (събота) до парк Ксилифор.
По традиция, третият маршрут на кампанията ще завърши със спортно-туристически празник. На сцената за всички деца ще бъде организирано рисуване с тебешири и върху балони по темата „Със здраво сърце без тютюнев дим“ по повод 31 май – Световен ден без тютюнев дим.
В празника деца и ученици ще се надпреварват в различни спортни дисциплини и състезания: туристически щафети в три възрастови групи; преодоляване на препятствия (катерене по висяща въжена стълба и изкуствена катерачна стена, „тролей” над езерото, туристически каяци); стрелба в цел; колокрос; плажен волейбол; бадминтон; блиц-турнир по шах, улов на риба, състезание „Лъвски скок” в две възрастови групи (1 - 4 клас и 5 - 8 клас) за момчета и момичета, и други.
Победителите в отделните спортно-туристически дисциплини ще получат съответни грамоти и награди, а за всички участници в спортно-туристическия празник организаторите са предвидили малки награди, спечелени чрез томбола.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)