Глобиха осем абитуриенти за рисково шофиране на пъпа на Търново

Животът

16-05-2018, 13:03

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Засилено е полицейското присъствие в районите около учебните заведения

Петима водачи са санкционирани за рисково шофиране и опасно превозване на пътници. От тях на един е съставен акт, а на останалите четирима са наложени глоби с фиш. Вчера при извършено видеозаснемане в централна градска част във В. Търново са установени още трима водачи, които са нарушили правилата за движение по пътищата и ще бъдат санкционирани с актове.

От Пътна полиция при Областната дирекция на МВР – В. Търново са категорични, че ще продължат да следят зорко за стриктното спазване на правилата за движение, с цел недопускане на тежки пътни инциденти и опазване живота и здравето на завършващите и техните близки.
И тази година Областна дирекция на МВР – В. Търново е предприела всички необходими мерки за недопускане, предотвратяване на инциденти и за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението по пътищата и недопускане на пътнотранспортни произшествия по време на абитуриентските балове. В тази връзка традиционно са проведени срещи с училищните ръководства и органите на местното самоуправление и местната администрация за координиране на действията и планиране на съвместни мерки по опазването на обществения ред и безопасността на движение по пътищата. Предвидено е засилено полицейско присъствие в районите около учебните заведения, където ще се събират автомобили, с които ще бъдат извозвани абитуриентите, маршрутите на тяхното придвижване и местата, в които ще се провеждат балове и тържествени чествания. Извършени са съвместни проверки с РС ПБЗН, РЗИ – В. Търново и др. в увеселителните заведения (ресторанти, барове, дискотеки, клубове и други), където ще се организират младежки празненства. Специално внимание е обърнато на пропускателния режим, с цел недопускане на лица с огнестрелно оръжие, агресивно поведение, в нетрезво състояние, видимо употребили наркотични вещества или техни аналози, които биха предизвикали нарушения на обществения ред. Проверено е състоянието на пожарната и аварийната безопасност на обектите, качеството на предлаганите хранителни стоки. Взети са необходимите мерки и по отношение на нерегламентирано използване на пиротехнически средства на обществени места.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)