ГЕРБ подари на председателя на Групата на ЕНП в Европарламента картина на търновския художник Христо Панев

Велико Търново Лайф

16-05-2018, 13:26

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Народните представители откупиха твобрата „Българка“

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов подари платно от именит търновски художник, на колегата си в Европейския парламент и също председател на най-голямата група в него – Манфред Вебер. Жестът е от името на Парламентарната група на ГЕРБ. Народните представители откупиха картината „Българка“ на Христо Панев, който преди дни подреди изложба в Народното събрание.

Прекрасната творба искрено зарадва председателя на групата на Европейската народна партия /ЕНП/ в Европарламента Манфред Вебер, който в сряда посети Народното събрание.

„България има невероятни творци, за нас е изключително важно, че ще притежавате една прекрасна картина“, обърна се Цветан Цветанов към Вебер.

„Убеден съм, че  през следващите години г-н Манфред Вебер ще бъде един от водещите европейски политици и се радвам, че той е голям приятел на България и всички български граждани“, категоричен е Цветанов, който в парламента представлява Великотърновския район.

Председателят на ЕНП в ЕП Манфред Вебер е в България във връзка със Срещата на върха между Европейския съюз и Западните Балкани.

По-рано днес той проведе среща с Цветан Цветанов, като го поздрави за успешното протичане на Българското председателство на Съвета на ЕС и за акцента, който то поставя върху европейската перспектива пред Западните Балкани. Председателят на Групата на ЕНП подчерта и важността на усилията на правителството на Бойко Борисов за защита на външната европейска граница с Турция и за изграждането на необходимите възпрепятстващи съоръжения по нея. Вебер изрази задоволството си от реализираните политики на правителството и управляващото мнозинство в парламента.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов