Лошото време променя мястото на концерт от Старопланинския събор

Велико Търново Лайф

17-05-2018, 08:29

Снимка:

Балканфолк

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Днес проявата се мести в Двореца на културата и спорта

Организаторите от Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали ЕАФФ и Община Велико Търново канят всички жители и гости на старопрестолния град да подкрепят с аплодисментите си хилядите български и чуждестранни участници във Фестивал № 1 в Европа. 
Днес концертът ще се проведе в ДКС "Васил Левски" от 15:00 ч. до 24:45 ч.
На 18 май (петък) от 15:10 до 21:00 ч. - при добро време - в Летен театър, при неблагоприятно, отново в ДКС "Васил Левски". На 19 май (събота) от 13:30 до 21:20 ч. - Летен театър
Във втората част на Събора ще участват изпълнители от България, Грузия, Индонезия, Индия, Иран, Словакия, Якутия и др. Заповядайте! Вход – свободен!
На 19 май от 10:00 до 12:00 ч. на сцената на Летния театър ще се проведе Среща на нациите - "Приятели в многообразието", а от 18:00 ч. е дефилето на участниците по ул. "Васил Левски" от Студентски стол 2 до паметник „Майка България”.
Междувременно отлично се представиха трио „Елита” и музикална група „Елита“, които спечелиха златен и бронзов медал при участието им в конкурсната програма на Старопланинския събор „Балкан фолк“. Първи на сцената се изявиха участничките в триото – Дария Василева, Йоана Гърбова и Никита Рачева. Те впечатлиха журито и публиката с две изпълнения. Първото бе на песента с фолклорни мотиви „Адиемус“ от филма „Аватар“. След това представиха „Катерино моме“ и грабнаха златния медал в своята категория. С бурни аплодисменти бе посрещнато и участието на Вокална група „Елита”. Аделина Нешева, Розанна Мишева, Моника Иванова, Катерина Димитрова, Александра Александрова и Габриела Делева зарадваха зрителите с „Лудо младо“, а журито им присъди бронзови медали за изпълнението.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов