В Свищов отвори врати Борса за учениците след седми клас

Мисия

18-05-2018, 11:36

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проявата е по инициатива на общинското ръководство

инициатива на общинското ръководство във фоайето на Студентски дом на културата, намиращ се в СА „Д. А. Ценов“, бе официално открита Ученическа борса. Събитието бе открито от началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева, която бе специален гост. Тя приветства ръководството на общината за усилията, които полагат за развитието на образованието в община Свищов и за подкрепата, която оказват на учебните заведения. Инженер Личева подчерта, че Министерството на образованието и науката води целенасочена политика в подкрепа на кариерното ориентиране на учениците и те могат да се възползват от възможностите, които им се предоставят в тази насока. На събитието присъстваха кметът на Свищов Генчо Генчев, заместник-кметът Анелия Димитрова, началник отдел „Образование“ Румяна Кузева и директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов. Всички те пожелаха успех на участниците в борсата, която ще допринесе за един по-висок прием в свищовските средни училища. По време на приветствените си думи зам.-кметът Анелия Димитрова използва възможността да информира присъстващите за новосъздаденият от община Свищов сайт: https://obrazovanie-sv.bg/, благодарение на който ще бъде лесно достъпна всякаква информация, свързана с образованието в Свищов. Тя прикани учениците да го посещават често и да го популяризират.

Ученическата борса, която ще продължи от 17 до 19 май включително, ще даде възможност на учениците и техните родители да се запознаят с възможностите, които предлагат свищовските училища за прием след седми клас, през учебната 2018/2019 година.

Всяко училище е разположило своите материали на отделен щанд и представители на учебните заведения ще бъдат на разположение на бъдещите осмокласници и техните семейства, за да ги запознаят с условията на приема за предстоящата учебна година. Там те ще могат да получат информация за новостите, които предлагат различните училища и да се ориентират в избора си, според своите интересите и представите за бъдещето си.

 

Ръководството на община Свищов изказва своите благодарности към СА „Д. А. Ценов“ за любезното съдействие и безвъзмездно предоставяне на помещението, в което е разположена Ученическата борса!

   

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)