Детска паркова библиотека радва свищовските малчугани

Мисия

18-05-2018, 16:35

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата е на екипа на Центъра за обществена подкрепа

„Седни и почети. Книжка си вземи или друга донеси“. Това е мотото на инициативата на екипа на Център за обществена подкрепа – „Паркова библиотека“. Парковата библиотека е разкрита преди три години в парка на УК „Алеко Константинов“.

На 18 май 2018 г.  стартира летния сезон Парковата библиотека. Гости на събитието бяха г-жа А. Димитрова - зам.-кмет на Община Свищов, г-жа Р. Кузева – Началник Отдел „Образование“, директори и потребители на социални услуги, граждани. Събитието се проведе със специалното участие на ученици от 2“б“ клас и 6 клас от СУ „Н. Катранов“ с класен ръководител г-жа Силва Христова.

Директорът на Център за обществена подкрепа, г-жа Ася Михайлова сподели, че вече три години към Парковата библиотека проявяват интерес малки и големи. Около „къщичката“ с книги често има майки с деца, ученици, младежи, баби с внучета, зачетени в интересна книжка. Ние се радваме, че с тази инициатива успяваме да провокираме у децата интерес към четенето и да ги отделим от екрана на телевизора, компютъра, смарфони, айфони и всички средства, които ограничават физическата активност на децата. Всеки може да вземе напълно безплатно книги от Парковата библиотека, да ги върне или да донесе други.

Г-жа Димитрова приветства инициативата за Паркова библиотека, като възможност да се стимулира четенето на книги у децата, за открива нови светове. Тя подари интересни книги за обогатяване на библиотеката.

Учениците  поздравиха всички присъстващи със стихове и драматизация на български приказки. Г-жа Силва Христова получи благодарствено писмо за съдействието и оказаната подкрепата.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)