Савов и фронтменът на „Мъртви поети” Момчил Караиванов с турне в страната

Велико Търново Лайф

19-05-2018, 10:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Музикантите работят съвместно от три години

Великотърновският музикант Петко Савов и световно известния оперен певец и бивш фронтмен на столичната ню уейв група „Мъртви Поети” - тенора Момчил Караиванов обявиха, че започват съвместно концертно турне.

Музикантите се събират да работят отново заедно след близо две годишна пауза и дори вече реализираха първите си два гастрола за тази година. Концертите се състояха през изминалите два месеца в популярни клубове в Горна Оряховица и Троян. Следващият лайф на Савов и Момчил ще се случи на 16 юни в популярен клуб в град Плевен.

До края на годината музикантите планират да реализират концерти още в София, Пловдив, Варна и Бургас.
Савов и бившият рокаджия и настоящ оперен тенор Момчил потвърдиха, че вече водят преговори с няколко великотърновски клуба и до края на месеца ще обявят дата за свой пореден концерт и в старата столица.

Припомняме, че Савов и Момчил започват съвместна работа преди повече от три години. Тогава музикантите се запознават и пеят заедно на сцената на музикалния театъра в старата столица. Скоро след това, обаче двамата решават да работят заедно и извън театъра и да реализират собствен музикален проект.
Първите им концерти се случват във Велико Търново през април 2015 година и преминават с изключителен успех и при голям зрителски интерес. Следват нови концерти и участия. Само за година Савов и Момчил успяват да реализират участия в почти всички популярни клубове във Велико Търново и категорично се превръщат в най-атрактивното мъжко дуо в региона. Поканите за участия и ангажиментите непрекъснато се увеличават.
Още тогава изпълнителите обявиха, че изявите им тепърва предстоят и няма да се ограничават само в рамките на Велико Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)