Кампания „Образование в доброта” обявиха от Синдиката на българските учители

Животът

19-05-2018, 11:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Целта е приобщаване на родителите към възпитателния процес

„Инициативата е логично продължение на кампанията „Не на насилието над деца, ученици и учители”, в която се включиха над 52 000 учители, родители и граждани, провокирани от агресията в образователните институции”, каза за Общинското радио регионалният председател на синдиката Антоанета Андреева. „Целта е  приобщаване на родителите към възпитателния процес. Смятаме че, за да има спокойствие в учебния процес – трябва да се изглади  недоверието между учители и родители. Диалогът между тях да се случва и той да е с положителни резултати”, допълни Андреева.

По нейни думи школските ръководства, които подкрепят идеята „Образование в доброта”, сами ще определят какви прояви ще организират за подобряване  на връзката учител – родител.

„Днес в образователния процес са включени и работят  поколения с различен социален и житейски опит и понякога диалогът между тях е затруднен, а от него зависи доколко ефективно ще успеем да предадем чисто човешките ценности и добродетели на младите хора. Появиха се родителски сдружения с искане за видеонаблюдение, което според мен говори за недоверие към учителите и презумпцията за риск, на който са изложени децата и учениците, не кореспондира с функциите на образованието”, коментира местният синдикален лидер.

Антоанета Андреева е учител по история и цивилизация в ОУ „Неофит Рилски” в Килифарево. Споделя, че  в навечерието на големите християнски празници нейните колеги са в непрекъснат контакт с родителите на децата от училището и жителите на града и заедно участват в реализирането на благотворителни инициативи.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов