Флашмоб организираха от Градски ученически парламент и Танцов клуб „Боляри“ в старата столица

Животът

19-05-2018, 11:15

Снимка:

Градски ученически парламент

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 50 човека се включиха в хората на паметника „Майка България“

Уникален флашмоб с народни танци организираха от Градски ученически парламент и Танцов клуб „Боляри“. Над 50 човека се включиха в хората на Паметника „Майка България“. Първото хора бе измислено от танцьорите на клуба, като разиграха сценка с празнуването на баловете и посрещането на гости, което след това премина в голямо хоро. След това те приканваха насъбралото се множество да изиграят с тях няколко български хора.

„Повода за събитието е да покажем, че българските танци са винаги на мода и всеки може да ги танцува, стига да има желание. Много се радваме, че намерихме съмишленици в лицето на нашите приятели от клуб „Боляри““ – сподели Савина Иванова, председател на Градския ученически парламент.

Танцов клуб „Боляри“ е създаден през ноември 2017г. като до момента имат над 50 танцьора, които искат да изучат изкуството на българския танц. Галина Бартолова и Ана Лалева, ръководители на танцовия клуб, споделиха, че винаги са готови за такива прекрасни идеи и не крият, че скоро готвят още изненади с ученическия парламент. „В нашият състав има групи за начинаещи и за напреднали и може да ни намерите в кв. „Бузлуджа”, ул. „Димитър Благоев“ 22. За нас е важно да пазим българския дух и да го предаваме на идните поколения“ – допълниха ръководителите на клуба.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)