„За да го кръстиш, трябва да се роди“ и във Велико Търново

Мисия

20-05-2018, 11:22

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Откриват фотоизложбата утре от 11 часа пред Факултета по изобразително изкуство

Фотоизложбата „За да го кръстиш, трябва да се роди“ ще гостува във Велико Търново на 21 май, понеделник. Тя ще бъде официално открита от 11:00 ч. пред Факултета по изобразително изкуство. Експозицията е част от второто издание на кампанията на Движение за Национална кауза – ДНК в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“, която се провежда под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква. В рамките на две седмици жителите и гостите на Велико Търново ще могат да видят подбрани кадри от Националното кръщене, което ДНК организира през есента на 2017 година в катедрален храм „Рождество Богородично“ в града. Събитието, подкрепено от Община Велико Търново, е включено в поредицата фотоизложби на открито, с които ДНК гостува в цялата страна през май.

Двуседмичните фотоизложби са част от второто издание на кампанията на ДНК в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България“ и ще се проведат през целия май на централните локации в 7 български града – Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и София. Подбраните фотографии в широкоформатен, пълноцветен печат представят най-красивите и емоционални моменти от кръщенето в съответния град. Част от средствата, генерирани в кампанията, ДНК дарява на фондация „Искам бебе; в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми, а посланици на каузата са значими обществени личности като Владо Николов, Хилда Казасян и Мария Гроздева.

През есента на 2017 година над 10 000 души участваха в мащабното Национално кръщене, когато в един ден, в 9 града бяха кръстени 1000 от регистрираните в първото издание на кампанията бебета. Борбата на ДНК с демографската криза в България продължава и през 2018 г. Желаещите да подкрепят каузата и да участват във второто издание на „Направи го за България“, могат да регистрират бременност на napravigo.bg. – официалният сайт на инициативата.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов