С шествие и фанфари Лясковец ще отбележи 24 май

Велико Търново Лайф

20-05-2018, 12:00

Снимка:

община Лясковец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В салона на читалище „Напредък-1870” ще се състои празничният концерт

На 24 май тържествата в Лясковец, посветени на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост, ще започнат в 9:30 часа с празнично шествие на учениците, което ще премине по централната улица „Трети март” и по площад „Възраждане” в града. Шествието ще бъде предвождано от представителния фанфарен състав и мажоретките на най-голямото училище „Максим Райкович”. 

По време на шествието ще бъде спряно движението по главните улици.  

В салона на читалище „Напредък-1870” ще се състои празничният концерт, посветен на Солунските братя. Той започва в 10:00 часа и в него ще се включат с песни, танци и рецитация лясковските ученици. Приветствие към учители, ученици, културни дейци и хора на творчеството и словото ще отправи кметът на Общината д-р Ивелина Гецова.  

На следващия ден - 25 май, в 17:30 часа движението на МПС по централната улица „Трети март”, пл. „Възраждане” и „Манастирска” отново ще бъде спряно. Предстои тазгодишното дефиле на абитуриентите, които ще преминат по червения килим на площада и ще бъдат тържествено изпратени от цялата общественост, от кмета на Община Лясковец, от директора на училището и своите учители. Началото на дефилето е в 18:00 часа на централния площад, а на откритата сцена випускниците ще бъдат поздравени и напътствани от директора на СУ „М. Райкович” Даниела Арабаджиева и от кмета на Общината д-р Гецова.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)