Археоложката доц. Павлина Владкова със знак „Златен век” на Министерство на културата

Мисия

21-05-2018, 18:15

Снимка:

БНР, архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Сребърен знак получи директорката на музея в Павликени Нели Цонева

Министърът на културата Боил Банов връчи традиционните годишни награди по случай 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На официална церемония днес в Национална галерия „Двореца“ престижните отличия на Министерството на културата получиха творци и артисти от различни области на изкуствата за техния принос в развитието на българската култура и духовност.

С почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики - златен, и  грамота за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност беше удостоена доц. д-р Павлина Владкова-Байчева, отдел „Археология“ на Регионалния исторически музей във Велико Търново. Десетилетия от професионалния си път доц. Владкова посвети на проучване на античното селище Нове край Свищов и Никополис ад Иструм край великотърновското село Никюп. Археоложката е един от двигателите на римския фестивал „Нике – играта на победата” в Никополис ад Иструм. Специалистката прави проучвания и в Античния керамичен център в Павликени.

С почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики - сребърен, и грамота беше наградена директорката на Историческия музей в Павликени

Нели Цонева.

.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов