Даниел Панов се среща с дейци на просветата, науката и културата на 24 май

Мисия

22-05-2018, 07:39

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

С тържество отбелязват 60 години от създаването на стадион „Ивайло”

На 24 май /четвъртък/, Деня на българската просвета, култура и писменост кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов ще се срещне в 10 ч. в Ритуалната зала с дейци на просветата, науката, културата и изкуствата. Половин час по-късно от площад „Велчова завера“ в старата столица ще тръгне празничното шествие, което ще спре в 11 ч. пред сградата на общината, за да чуе празничното слово на кмета, благослов и празничен концерт, поднесен от ученици от СУ „Емилиян Станев“.

В 12 ц. на тържествена церемония на стадион „Ивайло” ще бъде отбелязана 60-та годишнина от създаването на спортното съоръжение. Организаторите от ОП „Спортни имоти” са подготвили лекоатлетически турнир, изложба и футболни срещи.

Празничният 24 май ще продължи с дефиле на абитуриентите от великотърновските училища от 18 часа пред МДТ „Константин Кисимов“. От 21:30ч. е прожекцията на аудиовизуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

Ден преди светлия празник, утре от 17:30ч. на таблата пред Факултета по изобразителни изкуства в старата столица ще бъде открита изложба на ученици от специализираните паралелки по изобразително изкуство на СУ „Емилиян Станев“. В същия час в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъде подредена експозицията „Творците на Ловеч - диалог във времето“. От 18 ч. в МДТ „Константин Кисимов“ ще се състои тържествена церемония по връчването на награда „Св. Патриарх Евтимий“ и награда „Култура“ на Община Велико Търново, празничен концерт на Духов оркестър при Община Велико Търново, Духов оркестър при СУ „Емилиян Станев“ и с участието на Васил Петров.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов