Ученик от Елена ще представя страната ни на международно състезание в САЩ

Мисия

22-05-2018, 13:34

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Стоян Чомпов постигна 960 точки от 1000 възможни на изпита Adobe Certified Associate на Photoshop CC

Трети  ученик от СУ „Иван Н. Момчилов“  в гр. Елена се класира за най-голямото международно младежко компютърно състезание. Стоян Чомпов от 11а клас постигна 960 точки от 1000 възможни на изпита Adobe Certified Associate на Photoshop CC. Този резултат го извежда на първо място в страната и ще я представя на световното състезание Adobe Certified Associate World Championship, което ще се проведе от 29 юли до 1 август в американския град Орландо, щата Флорида.

Талантливият ученик се подготвя от учителя по информационни технологии Светослав Михайлов. Обучението се извършва по проект „Твоят час“, а учебните материали и сертификацията са част от проекта „Кариера в информационните технологии“ и са предоставени от Сдружението на възпитаниците на Стопански факултет на Софийския университет по програма Microsoft YouthSpark. По този проект през тази учебна година 14 ученика от СУ „Иван Момчилов“ извоюваха 18 международно признати документа на фирмите Microsoft и Adobe, които доказват техните знания и умения на Word, Excel, PowePoint и Photoshop, за втори път възпитаници на школото се сертифицират като Adobe Certified Associate на Photoshop CC.

През изминалата година възпитаничката на средното училище Десислава Кафадарова участва на световно състезание в Анахайм, а през 2015 г. дванадесетокласникът Атанас Шалаверов постигна максималния брой точки и се представи достойно на финалите за Майкрософт офис специалисти в американския град Далас.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)