Номинираха носителите на наградата „Св. Евтимий Патриарх Търновски”

Мисия

22-05-2018, 16:44

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Призът за колектив на годината отива в ОУ „Бачо Киро” и ДГ „Ивайло”

Росица Петкова, старши учител в ДГ „Евгения Кисимова”, е утвърдена за „Учител на годината” в системата на предучилищното образование съгласно статута на наградата „Св. Евтимий Патриарх Търновски”, съобщи Общинско радио Велико Търново . В начален етап приза печели Силвия Пенева, старши учител в ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, в прогимназиален – отличието е за Мария Чешмеджиева, старши учител по български език и литература в ОУ „Бачо Киро”, а в гимназиален – за Виолета Константинова, старши учител по химия и опазване на околната среда в ПМГ „Васил Друмев”.

Наградата „Св. Патриарх Евтимий Търновски” за „Колектив на годината” в категорията предучилищно възпитание ще бъде присъдена на ДГ „Ивайло”, а в училищното образование на ОУ „Бачо Киро”.

„Св. Евтимий Патриарх Търновски” е награда на Община Велико Търново, връчва се в  навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май. Учителите на годината получават грамота, плакет и по 500 лева. Колективите – грамота, плакет и предметна награда на стойност 500 лева.

Имената на номинираните ще бъдат гласувани на извънредна сесия на Общинския съвет тази вечер, а наградите ще бъдат връчени на тържествена церемония на 23 май от 18,00 часа в МДТ „Константин Кисимов”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов