С изложба, лека атлетика и футбол празнуват 60-годишнината на стадион „Ивайло“

Спорт

23-05-2018, 11:23

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

„Митичния“ отваря официално врати на 24 май 1958 година

С изложба, лекоатлетически турнир и футболни срещи между детско-юношески отбори във Велико Търново ще бъдат отбелязани 60 години от откриването на стадион „Ивайло“. „Митичния“ отваря официално врати на 24 май 1958 година. Тогава в Старата столица са организирани невиждани до този момент тържества. Проведени са масови състезания по лека атлетика, в които участват ученици от основните училища „Христо Ботев” и „Никола Вапцаров”, както и масови гимнастически упражнения, изпълнени от курсанти под ръководството на Георги Шопов. Изиграна е и приятелска футболна между отборите на  „Етър” и „Славия”, завършила при резултат 3:0 за столичани.

„Сега ще акцентираме върху детско-юношеския спорт и ще отдадем дължимото на миналото“, съобщи директорът на ОП „Спортни имоти и прояви“ Петко Павлов.

Лекоатлетическият турнир за подрастващи е под надслов „60 години стадион „Ивайло“. Надпреварата ще започне в сутрешните часове на 24 май. Участниците и гостите ще имат възможност да разгледат изложба, разказваща за развитието на универсалното спортно съоръжение през годините. Във фотоси са представени паметни мачове, оставили отпечатък върху спортната история на Велико Търново, спортисти - почетни граждани на Старата столица, отделено е и специално внимание на феновете.

В 12,00 ч. гимнастички от „Етър- Елит“ ще представят своя масова композиция на футболния терен, а в следобедните часове младите футболисти на „Етър ВТ“ ще посрещнат връстниците си от „Литекс“ /Ловеч/ в директен спор за първото място в групата U15.

Организатори на тържествата са Община В. Търново и ОП „Спортни имоти и прояви“, с подкрепата на „Зонта клуб“ - В. Търново, „Екстрапак ООД“ и фирма „Валда“.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)