С празнично шествие в Горна Оряховица ще бъде честван Денят на българската просвета и култура

Мисия

23-05-2018, 12:08

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дванадесетокласниците ще дефилират отново по червен килим

С празнично шествие в Горна Оряховица ще бъде отбелязан Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. В шествието на 24 май ще се включат деца от детските заведения, ученици, учители, просветни и културни дейци от общината. Празникът ще започне от 10.00 ч.

Във връзка с провеждане на празничното шествие от 09.40 ч. до приключването му ще бъде спряно движението на автомобили по ул. „Цар Освободител” в участъка й от ул. „19 февруари” до кръстовището с ул. „Св. Княз Борис І” (Пощата). Движението ще бъде ограничено и по следните маршрути: ул. „Георги Измирлиев” от кръстовището й с ул. „Ангел Кънчев” до кръстовището с ул. „Цар Освободител” (НЧ „Напредък - 1869”), по ул. „Иван Вазов” от кръстовището й с ул. „Янко Боянов” до пл. „Георги Измирлиев”.

След приключване на празничното шествие, движението ще бъде възстановено.

Вечерта от 18.00 ч. е тържественото шествие на абитуриентите. Дванадесетокласниците ще дефилират отново по червен килим от НЧ „Напредък – 1869“ до сградата на Общината и ще получат свитък с послание от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. Заради празничното дефиле на 24 май се налага временна организация на движението в централната градска част. Движението на моторни превозни средства ще бъде спряно от 16.30 ч. по ул. „Цар Освободител” от кръговото движение пред ПГЕЕ „М. В. Ломоносов” до кръстовището с ул. „Янко Боянов”; по ул. „Св. Княз Борис І” от кръстовището на улиците ул. „Елена Грънчарова” и „Янко Боянов” до площад „Георги Измирлиев” и по ул. „Георги Измирлиев” от кръстовището на улиците „Хан Крум” и „Ангел Кънчев” до ул. „Цар „Освободител”.

Движението ще бъде възстановено след приключване на празничното дефиле на абитуриентите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов