Община Велико Търново връчи наградите „Култура” и „Св. Патриарх Евтимий”

Мисия

23-05-2018, 22:48

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Биг бенд Велико Търново и Духовият оркестър към СУ „Емилиян Станев” бяха аплодирани от стотици зрители

По традиция, в навечерието на Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост – 24 май, бяха връчени годишните награди на Община Велико Търново „Култура” и „Св. Патриарх Евтимий”. Тържествената церемония се състоя в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”, а стотици великотърновци аплодираха чудесните музикални изпълнения на Биг бенд Велико Търново и Духовия оркестър към СУ „Емилиян Станев”.
Наградата „Култура” в категорията за ярки постижения в областта на културата и изкуството бе присъдена на проф. Анчо Калоянов – изтъкнат филолог, медиевист и писател, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. В раздела за творчески дебют призът бе връчен на журналиста Мирослав Дечев. 
Награди „Св. Патриарх Евтимий” в категория „Учителски колектив на годината” бяха присъдени на ДГ „Ивайло” и ОУ „Бачо Киро”. С отличията „Учител на годината” бяха удостоени Росица Петкова от ДГ „Евгения Кисимова”, Силвия Пенева от ОУ „Св. Патриарх Евтимий”, Мария Чешмеджиева от ОУ „Бачо Киро” и Виолета Константинова от ПМГ „Васил Друмев”. Наградите бяха връчени от заместник-кмета проф. Георги Камарашев, а в церемонията участва и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.
Наградите бяха връчени от председателя на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов и заместник-кмета проф. Георги Камарашев, които благодариха на всички съвременни будители - дейците на културата, науката, образованието и изкуствата, за техния голям принос Велико Търново да е историческата, културна, просветна и духовна столица на България.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)