Отбелязаха 60 години от откриването на стадион „Ивайло“ - velikotarnovo.utre.bg

Отбелязаха 60 години от откриването на стадион „Ивайло“

24 май 2018, 19:43 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Със своите 9 коридора, пистата е единствена на Балканите

С изложба, турнир по лека атлетика и футболни срещи, отбелязаха 60 годишнината от отварянето на стадион „Ивайло”. „Митичния” отваря официално врати на 24 май 1958 година. Организатори на тържествата, които се проведоха, днес са Община Велико Търново и ОП „Спортни имоти и прояви” с подкрепата на „Зонта клуб” – Велико Търново и известни фирми за полиетилен и производство на алуминиева дограма. Идеята на организаторите бе празника да бъде отбелязан така, както преди повече от половин век – със спортни прояви и тържество. В сутрешните часове започна лекоатлетическия турнир под надслов „60 години стадион „Ивайло”. Малко след обяд бе и официалното награждаване на младите лекоатлети. Приветствено слово отправи управителят на ОП „Спортни имоти и прояви” – Петко Павлов. Момичетата на „Етър Елит” представиха своето съчетание „Велико Търново” пред гостите и спортистите на стадиона, след което бяха връчени и медалите на децата. От 16 часа пък започна решаващия двубой на юношите на „Етър ВТ” срещу „Литекс” в финалния мач за Купата при юношите.

Във фоайето на главния вход на стадион „Ивайло” бе подредена и фотоизложбата, посветена на спортното съоръжение. Кадри от откриването през 1958 година, снимки на именити спортисти и моменти от легендарни мачове бяха част от изложбата.

Стадион „Ивайло” е един от двата стадиона в България, които имат осветление отговарящо на стандартите за международни срещи от Шампионска Лига. Новото осветление е факт от миналата година. Стадионът разполага и с най-добрата лекоатлетическа писта в страната. Със своите 9 коридора, пистата е единствена на Балканите.

 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета