По червен килим горнооряховските абитуриенти поеха към новите предизвикателства на живота - velikotarnovo.utre.bg

По червен килим горнооряховските абитуриенти поеха към новите предизвикателства на живота

24 май 2018, 21:46 | Мария Христова
 • Снимка:
  община Горна Оряховица

 • Снимка:
  община Горна Оряховица

 • Снимка:
  община Горна Оряховица

 • Снимка:
  община Горна Оряховица

Празничните емоции с младите хора и техните близки сподели и кметът инж. Добромир Добрев

304 абитуриенти от горнооряховските училища поеха тази вечер по червен килим към новите предизвикателства, които ще им поднесе животът. Жестът към младите хора да се почувстват истински звезди е от страна на Община Горна Оряховица, която за поредна година организира специалното изпращане. Младите хора преминаха по червения килим заедно със своите класни ръководители и учители.

Дванадесетокласниците дефилираха в пространството между читалище „Напредък - 1869” и сградата на Общината. В края на червения килим, всеки един от абитуриентите получи свитък със специално послание от кмета инж. Добромир Добрев. „Днес ти влизаш в света на възрастните и поемаш своята лична отговорност. Предстоят ти различни преживявания. Ще бъдеш изправен пред дилеми. Ще отваряш и затваряш врати. Животът е безкрайна палитра от цветове. Помни, че утрото е по-мъдро от вечерта! Бъди здрав и уверен в силите си! Обединявай воля и енергия за добри дела”, се казва в посланието на инж. Добрев до абитуриентите.

Стотици родители, приятели и близки се бяха събрали тази вечер в центъра на Горна Оряховица, за да наблюдават пъстрото дефиле и да пожелаят на своите деца успешен старт в живота. Празничните емоции с младите хора и техните близки споделиха и кметът инж. Добромир Добрев, заместник – кметовете Йорданка Кушева и Деница Коева, директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” Румяна Матеева.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета