Отличници в Елена получиха наградата „Бонка и Иван Кършеви” - velikotarnovo.utre.bg

Отличници в Елена получиха наградата „Бонка и Иван Кършеви”

24 май 2018, 22:04 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Елена

Тя е учредена от дъщерята на видните еленски учители и културни деятели

На специално тържество днес, в двора на родната къща на Иларион Макариополски, патрон на Началното училище в Елена, бе връчена ежегодната награда „Бонка и Иван Кършеви“ . Тя е учредена от дъщерята на видните еленски учители и културни деятели – Жана Кършева и се връчва на 24 май от техните внуци Боряна Млъзева и инж. Дилян Млъзев на най-добрите ученици от школото.

Тазгодишните носители на наградата, определени с решение на Педагогическия съвет, са четвъртокласниците Александра Сариева, Борислав Обретенов, Гергана Димитрова и Мия Василева. Те са удостоени за упорития им труд през целия период на обучение, за отличните им резултати, активно участие в училище, общински, национални и международни състезания и изяви, както и за поведението им, с което са пример за своите съученици и връстници.

За 15 години 60 ученика са получили високата награда, а първите й носители вече завършват висше образование. Директорът на училището Анета Ламбурова  връчи грамоти на още 21 деца от първи до четвърти клас за добри резултати в училище през годината.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета