Търновски детски градини отдават под наем физкултурни салони и кабинети

Мисия

26-05-2018, 12:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Така ще подкрепят бюджета си и ще увеличат образователните занятия

Детските градини „Слънце”, „Иванка Ботева” и „Райна Княгиня” във Велико Търново са внесли предложения в Общинския съвет за почасово отдаване под наем на физкултурни салони и кабинети.

ДГ „Слънце” е направила предложение за почасово отдаване на физкултурния салон за допълнително обучение по футбол, народни танци и латино танци при начална тръжна цена от 6,00 лева на час без ДДС. Детска градина „Иванка Ботева” иска да отдава под наем физкултурния си салон от 75 кв. метра при първоначална тръжна цена 9,00 лева за час без ДДС. Салонът ще се ползва по график за допълнителни занимания по футбол, рисуване, спортни и народни танци. Детска градина „Райна Княгиня” също е заявила желание да отдава под наем физкултурния си салон. Той е 135 кв. метра. Обявената първоначална тръжна цена е 11,00 лева на час за обучение по футбол, народни танци, художествена гимнастика, зумба и балет. Ръководството на градината ще отдава за почасово ползване и два кабинета. Единият за обучение по рисуване, музика и английски език при начална цена 8,00 лева на час, а другият за обучение по руски език при начална цена 7,00 лева на час без ДДС.

„От тази година отдаването под наем става чрез търг. Всички директори заявиха своите желания за извънкласни дейности след проучване сред родителите. Освен развиване на още образователни занятия, процедурата е в подкрепа на бюджета на детската градина”, поясни Пенка Игнатова, директор на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов