Нова екзотика на сцената на Международния фолклорен фест във Велико Търново

Животът

27-05-2018, 09:00

Снимка:

МФФ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Боливия разкрива своята красота и обаяние

Девет чуждестранни групи ще се представят тази година на сцената на Международния фолклорен фестивал във Велико Търново, който ще се проведе от 21 до 28 юли, съобщават организаторите.
За първи път на търновска сцена всички приятели на Фестивала ще имат възможност да се насладят отблизо на част от фолклорното богатство на две екзотични и далечни страни, които въпреки завидната статистика от чуждестранни изпълнители, организаторите не са представяли до сега. Знаете ли къде се намира най-дългата въжена линия в света, с цели 30 км дължина, вписана в Книгата за рекорди на Гинес? А знаете ли къде живее племето, чиито хора имат най-здравите сърца в света? А къде се намира един от най-опасните пътища в света, като от филм на ужасите, наречен Пътя на смъртта; къде е зловещия Пазар на вещиците и коя кухня се счита за една от най-необичайните на планетата? Отговорът е Боливия.

Това е страна, която е толкова богата и разнообразна на впечатления, усещания и забележителности,че направо ти се замайва главата. ACADEMIA DE DANZAS FOLKLÓRICAS “ADAF BOLIVIA” е групата, която ще пропътува това гигантско разстояние, за да впечатли с уникалното си изкуство и великотърновската публика. Ще ни разкажат за велика древна цивилизация, за културни традиции, за „дяволските танци” на годишния карнавал в Оруро - една от най-известните атракции в Южна Америка.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов