Велико Търново се включва и във второто масово кръщене на 7 октомври

Животът

27-05-2018, 13:00

Снимка:

Направи го за България

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организаторите от ДНК търсят местни доброволци

Второ масово кръщене организират от „ДНК – Движение за национална кауза”. Велико Търново и тази година се включва в събитието, което ще се състои на 7 октомври. Тази година регламентът е малко променен, съобщи за Общинското радио Моника Иванчовска, координатор на „Движение за национална кауза – ДНК” и кампанията „Направи го за България”. Звездните кръстници, които миналата година станаха духовни наставници на над хиляда дечица, през 2018-а ще бъдат посланици на каузата. Те ще присъстват по време на светото тайнство. Миналата година Юлияна Дончева бе звезден кръстник за великотърновчетата, чиито родители избраха именно нея. Над 30 бебета от старата столица бяха кръстени в Катедралния храм „Рождество на Пресвета Богородица”.

Кампания за записване тече и в този момент, това се случва в сайта napravigo.bg. Там всеки може да разбере пълните условия за участие. „Каузата е една – да ни има и утре. Да се раждат повече деца, което стана едно клише. Истината е, че в децата е смисълът. Колкото по-късно се сещаме да създадем семейство, толкова по-рисковано и несигурно е, че ще можем да го направим”, допълни Моника Иванчовска.

До 1 септември тече записването за тазгодишното събитие, а само към този момент регистрираните са над хиляда. Съвсем скоро от движението разкриха своя най-нов звезден посланик – Мария Илиева. Певицата с великотърновски корени може да бъде един от посланиците в старата столица, заедно с Юлияна Дончева, но това зависи от графиците, които правят специалистите. Ясно е, че и тази година Катедралният храм в старата столица ще бъде център на тайнството. В зависимост от това колко деца от нашия град се запишат, ще се уточни дали и други църкви ще съберат развълнувани роднини и близки, които кръщават децата си едновременно. „Надяваме се тази година във Велико Търново да се включат повече доброволци на местно ниво, които да помогнат за организацията на събитието”, акцентира Иванчовска.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов