Задържаха телефонен измамник от Павликени, измъкнал над 9 000 лв. и злато от жертвата си

Крими

28-05-2018, 10:43

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мошеникът се признал за виновен

Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" - ОДМВР - Плевен разкриха измама и задържаха мъжът, взел голяма сума пари и златни накити. Действия по разследването стартирали на 31 януари след получен сигнал от 74-годишна плевенчанка. Тъжителката е заявила, че на 30 януари във времето от 10.30 часа до вечерта неизвестен, чрез многократни позвънявания, на личните ѝ стационарен и мобилен телефон, се представил за полицейски служител. Под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници, я накарал да събере всички налични пари в жилището и да извърши две тегления от спестяванията си от банки в Плевен. 74-годишната събрала общо 9 070 лева. Част от тези пари заедно с около 23 грама златни накити оставила зад обръщало на тролейбусна спирка в парк "Кайлъка". Другата част от паричната сума е оставила късно вечерта в изоставена сграда в района на ж.п. гара - град Горна Оряховица. По случая било образувано досъдебно производство.

В хода на проведените оперативно - издирвателни действия бил установен и задържан мъжът, който взел парите и златни накити – 50-годишен от Павликени, област Велико Търново.

Към настоящия момент е привлечен в качеството му на обвиняем. Разпитан е пред упълномощен от него защитник,  признал вината си и желае наказателното производство срещу него в Районен съд - Плевен да се води по реда на съкратеното съдебно следствие.

Работата по случая продължава под ръководството на прокуратурата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов