Трето състезание от поредицата „Аз съм малък, но зная“ организираха от Градски ученически парламент

Животът

28-05-2018, 17:04

Снимка:

Градски ученически парламент

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Надпреварата е с подкрепата на Община Велико Търново

За трети път Градски ученически парламент с подкрепата на Община Велико Търново организираха образователното състезание „Аз съм малък, но зная“. В него участие взеха петокласниците от Основно училище „Бачо Киро“. Те отговаряха на въпроси по история, география и български език и литература. Също така имаше кръг за познаване на популярни български песни и кръг с разпознаване на известни български личности.

„Децата показаха солидни знания по темите, а най-много се забавляваха на кръговете с музика и известни личности. Оказва се, че те знаят не само сегашната популярна музика, но също така познават  добре творчеството от естрадната музика.“ – сподели председателя на Градски ученически парламент Савина Иванова.

Градски ученически парламент подготвя много изненади за лятото. Започват от 1 Юни – Ден на детето, където от 16ч в парк „Дружба“ ще подготвят занимателни игри за децата. После на 16 Юни на паметника „Асеневци“ ще се състои танцово състезание „Make it dance”, а през юли и август ще се състоят традиционните  прояви „Рап битка“ и „Holi Fest”.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)