Проектират пътен възел в подножието на Трапезица

Мисия

28-05-2018, 19:19

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Той ще облекчи трафика между Велико Търново и Горна Оряховица

Предстои техническо проектиране на Северен пътен възел във Велико Търново, който ще се намира в подножието на крепостта Трапезица. Това увери регионалният министър Николай Нанков по време на националната дискусия за съединяването на магистрала „Хемус”. Въпросът бе зададен от кмета на Старата столица Даниел Панов, по чиято инициатива бе изготвен идеен проект, внесен в МРРБ през есента на миналата година.

Даниел Панов подчерта, че северният пътен възел ще облекчи чувствително движението в Старата градска част и отклони транзитния трафик между Велико Търново и Горна Оряховица. Над 4000 дневно са автомобилите между двата града. Съоръжението ще позволи и директен достъп от пътя Русе – Свиленград до крепостта Трапезица и до новия паркинг в подножеието на архитектурно-музейния резерват Царевец, по чието изграждане се работи.

През тази година предстои ремонт на третокласния републикански път между селата Присово, Пчелище, Церова кория, Къпиново и Миндя. Тази добра новина също бе съобщена от Николай Нанков. Даниел Панов подчерта, че регионалният министър изпълнява поетите към жителите на Великотърновския регион. Той припомни, че през миналата година бяха ремонтирани шосетата между Ресен и Самоводене, Велико Търново и Арбанаси, предстои същото да се случи от Арбанаси към Горна Оряховица.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)