Цветан Цветанов беше гост на тържествената сесия в Горна Оряховица

Мисия

29-05-2018, 14:17

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Председателят на ПГ на ГЕРБ пожела успех в работата на инж. Добромир Добрев

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов бе гост на тържествената сесия на Общинския съвет в Горна Оряховица и на церемонията по представяне на удостоените със звания и награди граждани. Събитията по повод празника на Горна Оряховица домакинства кметът на града инж. Добромир Добрев. Сред официалните лица бяха още великотърновският кмет и председател на НСОРБ Даниел Панов, народните представители от ГЕРБ-Велико Търново инж. Клавдия Ганчева и Станислава Стоянова, областният управител проф. Любомира Попова и чуждестранни делегации. Церемонията се проведе в Зала 1 на Общината, в присъствието на представителите на местната власт и много граждани.

Цветан Цветанов пожела успех в работата на кмета Добрев и заяви, че за първи път Горна Оряховица от влизането на страната ни в ЕС може реално да се възползва от европейската солидарност, защото в първия програмен период общината беше извън обхвата на програмата за развитие на селските райони и на тази за региони в растеж. „Пропуснатото в първия период беше наваксано и сега жителите на града чувстват, че са част от солидарна Европа“, коментира той.

Цветанов благодари за усилията на кмета Добрев, на администрацията му, на председателя на НСОРБ Даниел Панов и на правителството на премиера Бойко Борисов, благодарение на които общината получи достъп до необходимите финансови средства по ОП „Региони в растеж“. „Виждаме, че за кратко време Горна Оряховица е с променен облик. Вчера беше открит един от тези успешни проекти в парк „Детски кът”. Общината има възможност да реализира проекти на обща стойност 19 милиона лева. Това, което се направи и за образователната инфраструктура, градините, училищата, санираните блокове, допълнително допринася за напълно новия облик на града. Като избрани народни представители от този район ние сме длъжни да работим ежедневно за Горна Оряховица и за всяка една община от област Велико Търново“, категоричен бе председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той призова депутатите от различните политически сили, които са представени в българския парламент, да работят заедно и да бъдат тези лобисти на региона, които се водят само и единствено от обществения интерес. Цветан Цветанов увери кмета Добрев, че има пълна подкрепа както от парламента, така и от правителството. „Когато и общината, и съответните министерства, подкрепени от народните представители, работят ръка за ръка, гражданите ще бъдат удовлетворени“, обясни още зам.-председателят на ГЕРБ.

По време на празника Цветанов се срещна с олимпийската рекордьорка по лека атлетика Светла Златева, която е и почетен гражданин на Горна Оряховица, както и с много жители и гости на града.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)