Забавни изненади очакват малчуганите във Велико Търново за 1 юни

Мисия

30-05-2018, 10:16

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Специален подарък за децата е приключенска игра на Царевец

Забавни изненади очакват малчуганите във Велико Търново за Международния ден на детето – 1 юни. През целия ден в Старата столица ще се състоят разнообразни събития, гарантиращи доброто настроение както на децата, така и на техните родители.

Празничната програма започва в 10,00 ч. в парк „Марно поле“ с арт представлението „Глинени маски“. В него участие ще вземат децата и учениците от Ателие по керамика към Младежки дом. Час по-късно в парка, но на площадка „Азбукари“ започва голям детски празник, организиран от компанията „Лактима“ ЕООД.

В 12,00 ч. в читалище „Надежда – 1869“ също ще има забавна програма за малчуганите, част от която е награждаването на победителите в конкурса „Детство мое, вълшебно“. В 16,00 ч. в парк „Марно поле“ започва нов празник, организиран от Градски ученически парламент.

В изложба младите таланти от ателието по керамика към Младежки дом ще представят творбите си. Експозицията ще бъде подредена в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ и ще бъде открита в 17,30 ч. Програмата завършва с концерт на Детска вокална група „Пеещи камбанки“, който започва в 18,00 ч. в голямата зала на общината.

Кулминация на проявите на 1 юни и специален подарък за децата е приключенската игра „Средновековни криминални загадки – Тайната на деветте ключа“, която ще превърне крепостта Царевец в арена на оживяла компютърна гейм-стратегия. Безплатен ще е входът за всички малчугани и за техните придружители, избрали да се впуснат в разрешаването на мистерии, ребуси, тайни и загадки, свързани с царския двор. В специална шатра пред Царевец участниците в играта ще получават напътствия и указания за мисиите, които трябва да изпълнят. Играта ще започне в 10,00 и ще продължи до 14,00 ч., а желаещите могат да се включат по всяко време в този часови период. 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)