И тази година инж. Добромир Добрев посрещна успели у нас и в чужбина горнооряховчани

Мисия

30-05-2018, 16:24

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостите бяха единодушни, че видимо градът се променя

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев посрещна в Гербовата зала успели в науката, културата и изкуството горнооряховчани. Срещата се провежда за четвърта година в рамките на празничните за Горна Оряховица дни. На срещата присъстваха и заместник-кметът Йорданка Кушева, и директорът на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки” Румяна Матеева.

„За мен е чест да се срещнем отново. Миналата година градът беше голяма строителна площадка, а днес вече виждате как започва да се променя неговият облик към по-добро”, приветства гостите инж. Добромир Добрев. Инициатор на срещите е общинският съветник инж. Павлинка Николова, която прави интервюта с горнооряховчани, постигнали върховете в своята професия в България и по света на страниците на вестник „Седмицата”.

Тази година сред гостите на кмета бяха проф. д. м. д-р Стоян Лалчев – катедра „Медицинска генетика“ на УБ „Майчин дом“; проф. Драгомир Лалчев – преподавател в Югозападния университет в Благоевград и БАН; професорът по бионика Евгени Дюкянджиев; Ваня Николова – сценарист и журналист; проф. Людмил Спасов; инж. Първан Първанов – ръководител на екипа разработил „Звук и светлина“; вокалният педагог Валентин Миновски; доц. д. и. н. Стефан Чохаджиев от ВТУ

По традиция, срещата се превръща в дискусия по теми от различни области, но винаги свързани с Горна Оряховица. Някои от участниците в срещата директно предложиха своята помощ и направиха конкретни предложения, с които да са полезни на общинския екип. Гостите бяха единодушни, че видимо градът се променя, вижда се мащабно строителство и обликът му вече е съвсем различен от преди. „Хората, които живеят тук може би не забелязват, но ние, които си идваме много рядко, виждаме огромната разлика само за една година“, споделиха гостите и похвалиха работата на амбициозния кметски екип.

На миналата среща обещах, че ще направим книжка за вас-успелите наши съграждани и ето тя вече е факт, каза инж. Добромир Добреви показа на гостите изданието. Всеки от тях получи и албум за Горна Оряховица и рекламни материали за общината.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)