С детски празник приключи програмата „Полицията в училищата“

Животът

30-05-2018, 16:30

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата се проведе днес в голяма зала на Община В. Търново

С детски празник Областната дирекция на МВР – В. Търново финализира работата с децата в училище за тази учебна година по Националната програма „Полицията в училищата“

Инициативата се проведе днес в голяма зала на Община В. Търново под формата на нестандартен учебен час „Ваканция здравей! Да играем безопасно“ и е част от Националната програма на МВР „Полицията в училищата“. Участие в нея взеха 187 петокласника от училища във В. Търново, Г. Оряховица, Свищов, Стражица, П. Тръмбеш и Елена. Един нестандартен учебен час, в който децата демонстрираха познанията си за безопасност на улицата, в училище, в интернет пространството. Момичетата и момчетата се включиха с огромно желание в игрите, които обхващаха въпроси, касаещи работата на полицията, използването на тел. 112, вечерния час, полицейското оборудване и помощните средства, които се използват в ежедневната работа на полицейските служители. Без затруднения се справиха и с въпросите по пътна безопасност. Учениците показаха изключително добра подготовка и с лекота демонстрираха това, което са усвоили в часовете, проведени, съвместно с полицейски служители от ОДМВР – В. Търново през учебната 2017 – 2018 година.
Организатор на детския празник беше ОДМВР – В. Търново, съорганизатори на инициативата са Община В. Търново, Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Регионално управление „Образование“ – В. Търново.
За доброто настроение на празника се погрижиха мажоретките от ЦДГ „Соня“ гр. В. Търново и възпитаниците на Споретн клуб „Зоки“, с ръководител Зорица Радловска и на студио „Румина“, с ръководител Румяна Начева.   
Официални гости на тържеството бяха инсп. Деляна Джукелова от сектор „Детска педагогическа стая“ при ГДНП, комисар Владимир Шомов, началник отдел „Разследване“ при ОДМВР – В. Търново, областния управител проф. д-р Любомира Попова, началникът на РУО - В. Търново инж. Розалия Личева и директорът на РД „Социално подпомагане“ – В. Търново Анжела Досева.
Всички ученици получиха тениски и шапки с логото на инициативата, много подаръци и лакомства, осигурени от Община В. Търново и ГД „Национална полиция“ при МВР. 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов