Кметът Даниел Панов уважи откриването на нов строителен хипермаркет

Велико Търново Лайф

31-05-2018, 16:37

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Разкрити са 100 нови работи места

Кметът на Велико Търново Даниел Панов уважи церемонията по откриването на новия строителен хипермаркет „Практис“, който се намира срещу градския мол. Търговският обект бе построен за по-малко от година. Водосвет бе отслужен от отец Петър, а лентата прерязаха Даниел Панов и собственикът на веригата Любен Милчев.

„Новият строителен хипермаркет е поредната голяма инвестиция във Велико Търново, която подобрява бизнес-климата и влияе положително върху икономическото развитие, а и върху пазара на труда с разкритите 100 нови работи места“, подчерта Даниел Панов. Той посочи, че реализираното инвестиционно намерение отразява големия икономически потенциал на Старата столица. „Неслучайно Велико Търново е сред седемте града в България, които са генератори на икономически растеж и сред петте, които увеличават населението си. Всичко това е още по-силна мотивация да продължаваме да подобряваме градската среда и да превръщаме Велико Търново във все по-добро и атрактивно място за живеене, за туризъм, за реализация на младите хора, за инвестиции и бизнес“, каза още Панов. Той подари на Любен Милчев икона с изображението на Св. Николай Чудотворец.

Инвеститорът благодари на Даниел Панов, на общинската администрация и на областния управител проф. Любомира Попова за създадените за бизнеса в старопрестолния град добри условия.

Новият строителен хипермаркет е със застроена площ от 6500 кв. метра, разполага с паркинг за 100 автомобила и предлага над 50 000 артикула.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов