Студенти от Стопанска академия участваха в международен проект за младежки обмен

Мисия

01-06-2018, 10:37

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Участниците преминаха обучения по дигитален маркетинг, бизнес и предприемачество

Двама студенти от Стопанска академия „Димитър А. Ценов” бяха сред избраните кандидати от България да участват в международен проект за младежки обмен по Програма Еразъм+. В проекта участваха по седем студенти от България, Гърция, Турция и страната-домакин Румъния. Свищовското висше училище представиха първокурсникът Иван Йорданов от спец. „Икономика на туризма” и Иван Драгомиров – 4 курс, спец. „Маркетинг”.
В рамките на една седмица, участниците в проекта преминаха обучения по дигитален маркетинг, бизнес и предприемачество, водени от преподаватели в частни училища и професори от университета в румънския град Крайова. За младите хора бяха организирани и посещения на различни местни бизнеси, които са с национално значение за икономиката на страната. Студентите разговаряха със собственици и управители за това, как са стартирали и развили бизнеса, какви проблеми имат и как ги решават. Домакините на форума осигуриха за участниците в проекта и посещения на културно-исторически и природни забележителности.

„От срещите с представители на практиката получихме нови идеи за създаване на собствен бизнес и полезна информация относно стартиране, възможности за финансиране и начини на управление” – споделиха след завръщането си свищовските студенти. По думите им, участието в този международен проект им е донесло нови запознанства и приятелства с връстници от други три държави, обогатило е познанията им за историята и културата на тези нации, спомогнало е за упражняване на английския им език.
Като студент в Стопанска академия, Иван Драгомиров вече е реализирал студентска мобилност по Еразъм+ с цел обучение в полски университет, а първокурсникът Иван Йорданов ще замине през есента на такова обучение за един семестър в университет в чешката столица – Прага.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов