АПИ : Ремонтът на пътя Горна Оряховица – Арбанаси ще приключи до 15 август

Мисия

01-06-2018, 11:15

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На Голяма Богородица резерватното селище се посещава от хиляди миряни

Продължава вторият етап от ремонта на път ІІІ-514 в участъка от Горна Оряховица до село Арбанаси. През м. г. беше ремонтирана отсечката между Арбанаси и Велико Търново. Общо през тази и миналата година ще бъдат обновени 4 км от третокласния път. Инвестицията е за 1.8 млн. лв. и е осигурена от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ по програмата за текущ ремонт и поддържане. Предвидено е обновяване на асфалтовата настилка, възстановяване на отводняването, нови пътни знаци, хоризонтална маркировка, мантинели и бордюри и др.

По време на ремонтните дейности движението на моторните превозни средства ще се осъществява по обходен маршрут от Горна Оряховица по път II-53 Поликраище - Елена до пътния възел с път I-4 София - Варна, по общински път VTR 1014 Шереметя – Арбанаси до с. Арбанаси и обратно. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация.

От пътноподдържащото дружество е изискано да работи максимално мобилизирано, за да може предвидените дейности да завършат колкото се може по-бързо. Целта е ремонтът да завърши преди църковния празник Голяма Богородица, когато Арбанашкият манастир се посещава от много поклоници и туристи, и е празника на с. Арбанаси.

Изпълнител на ремонтните дейности е дружеството „Пътни строежи – Велико Търново“ АД, с което агенцията има договор по ЗОП за поддържане на пътищата в област Велико Търново.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов