Над 300 книги подариха за 1-ви юни младежите от БСП в Търново

Животът

01-06-2018, 13:33

Снимка:

БСП

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Заглавията бяха от класически приказки до издания за оцветяване

Една от най-успешните кампании проведоха днес младежите от БСП във Велико Търново. Над 300 детски книги бяха подарени по случай Деня на детето в парка „Марно поле“.

Традиционно младите социалисти провеждаха благородни инициативи на 1-ви юни, но днес решиха да ги надградят с книжки за малки и големи деца. Акцията беше обявена в социалните мрежи преди 10 дни и много хора се отзоваха на призива да дарят книга. За закупуване на нови книжки помогнаха и народните представители от БСП, както и общинските съветници.

Днес пред безплатния щанд на младите социалисти се спряха стотици родители и деца, които взеха книжка. Заглавията бяха разнообразни, от класически приказки, до издания  за оцветяване. Баби и дядовци също идваха за книги, с които да зарадват внуците през лятната ваканция.

По време на самата кампания идваха и хора, които продължаваха да даряват книги за акцията. Родителите благодариха на Младежкото обединение за инициативата, а голяма част от тях вече обмислят да се включат в благородната акция догодина.

„Днес получихме толкова много усмивки и благодарности за акцията. За нас няма нищо по-важно от това децата да бъдат щастливи. Беше ми много приятно да видя целия парк пълен с малчугани, които седяха на пейките и разглеждаха подарените от нас книжки. Идваха родители, които ни поздравяваха за акцията, за смелостта да подарим книга във века на компютърните технологии. Благодаря на всички хора, които дариха книги, на цялото Младежко обединение, на народните представители, на общинските съветници и Общинския партиен съвет за успешната акция“, сподели председателят на Младежкото обединение Михаил Михалев.

Днес в акцията се включиха и членовете на Оперативното бюро Атанас Аджемов, Марио Иванов и Елена Вълчева, които помагаха на децата да изберат най-подходящото заглавие за тях. Книгите бяха подарени за по-малко от час.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов