Трима получиха ефективни присъди за кражби от склад в Търново

Крими

01-06-2018, 14:46

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжете свили медни тръби и кабели

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура–Велико Търново трима извършители на кражби са осъдени.  Й. Й. е осъден на три години лишаване от свобода. На С.М. и на А.Д е наложено наказание от по една година и два месеца затвор.

Тримата мъже са признати за виновни за това, че в периода юли 2017 г. до 07.08.2017 г., в гр. Велико Търново, местност „Дълга лъка”, от склад в района на „Терем Ивайло” ЕООД гр. В. Търново, при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор, в немаловажен случай, чрез повреждане на прегради.

В началото на юли 2017 г. Й. Й. имал нужда от пари и решил да извърши кражба от склад на „Металика-АБ” ЕООД, в който се съхранявали вещи, които имат медни детайли. Една нощ проникнал в склада и извършил първата кражба на кабели, които обгорил и продал за скрап. Останал доволен от получената сума и предложил на другите обвиняеми, заедно да откраднат още метали. Известно време след това тримата извършили следващите кражби, като взетото отново продали за меден отпадък. Откраднали общо 60 медни тръби и 94 броя различни медни кабели.

По искане на прокуратурата тримата обвиняеми са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд В. Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов