Кътове за игри и развлечения посрещнаха малчуганите в Павликени за Деня на детето

Велико Търново Лайф

02-06-2018, 11:16

Снимка:

община Павликени

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празник „На мегдана” организира Общината

Общински детски празник „На мегдана“ събра децата на Павликени  в парк  „Кирил Ракаров“  на 1 юни – Деня на детето. Организатори на събитието са Община Павликени, Центъра за подкрепа на личностното развитие, Местната комисия за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и Парти агенция „Фантизатор“.

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов приветства малчуганите по случай първи юни като пожела да бъдат здрави, усмихнати и щастливи, да станат достойни граждани на Павликени и страната си и да запазят по-дълго детското в себе си. Прикани ги да останат на празника в парка до късно вечерта.

Организаторите се бяха погрижили да привлекат детското внимание, обособявайки кътове за игри и развлечения. Децата можеха да се забавляват, участвайки в „Сцена за изява на деца изпълнители на народни песни и танци“ или в кът „Българска везба“, където аниматори в национални носии показваха как се рисуват върху стъкло български национални шевици. Малчуганите можеха да наблюдават и сръчната украса на глинени съдове. „Фолкрлорен сувенирен магазин“, „Гривна на късмета“ и „Шекерджийница на мегдана“, бяха другите забавни кътове за желаещите да се включат в празника.

В началото на тържеството бяха наградени отличените в конкурса за детски рисунки под надслов „Аз дишам свободно без цигарен дим“, организиран за пети път от МКБППМН. Участие в надпреварата взеха 27 рисунки на възпитаници от 4-те училища на община Павликени. Трето място бе дадено на Нина Савова от  6 “в“ клас при  ОУ „Св.Кл.Охридски“, гр.Павликени; второ място – Кристиана Николова - 6 клас при ОУ „Бачо Киро“  гр.  Бяла Черква и първо място на Мая Костова – 8 „б“ клас при СУ „Бачо Киро“, гр.Павликени.

Тъй като конкурсът е със здравна насоченост, като оценители се включиха от РЗИ-Велико Търново, които избраха да наградят Мартина Тракиева от ОУ“Бачо Киро“ гр. Бяла Черква.

Музикален поздрав към присъстващите направиха от ЦДГ „8-ми март“ - Павликени с ръководител Милка Филипова. Празникът продължи с програма на Парти агенция “Фантизатор“ и завърши с кръшно българско хоро, в което се включиха малки и големи.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов