Цветан Цветанов и повече от сто великотърновци се преклониха на връх Околчица пред паметта на Ботев

Мисия

02-06-2018, 16:03

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Две 50-членни ученически групи от Велико Търново извървяха 120-километровия път на безсмъртието

Две 50-членни ученически групи от Велико Търново извървяха 120-километровия път на безсмъртието от Козлодуйския бряг до връх Околчица. Сред тях са възпитаници на всички великотърновски училища, организирани от  Туристическо дружество „Незабравка“ към ПГЕ „А. С. Попов“ и от Туристическо дружество „Трапезица“.

От 28 май до 2 юни те бяха част от Националния поход „По стъпките на Ботевата чета“, с финансовата подкрепа на Цветан Цветанов. От четири години Цветанов неизменно подкрепя начинанието на ТД „Незабравка“, а за втори път помага и на друга група, водена от ТД „Трапезица“, която е подпомогната и от Община В. Търново.

На връх Околчица Цветанов се срещна с младите великотърновци и благодари на техните ръководители за това, което правят. Той поздрави всички за родолюбието и желанието, с което се включиха в нелекия поход.

На лобното място на Христо Ботев бе кулминацията на всенародното преклонение, в което участваха и членове на МГЕРБ – В. Търново. Областният координатор на организацията Георги Недев и колегите му се включиха в поход, който сутринта на 2 юни тръгна към Околчица от врачанското село Паволче, предвождан от Цветан Цветанов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов