Общинският детски комплекс в Търново с летни занимания за малчуганите

Мисия

04-06-2018, 11:08

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Големите ученици ще бъдат улеснени в избора си на професия

Център за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс отново отваря врати за летни школи и занимания по интереси, за децата и учениците от старопрестолната столица.

Заниманията ще се провеждат от 09 до 13 часа, както в сградата на Общински детски комплекс, на бул. „България”, № 24, така и на ул. „Мармарлийска“, № 26, в Център по кариерно ориентиране, където за първи път това лято, ЦПЛР Общински детски комплекс ще предлага и консултации по кариерно ориентиране.

Големите ученици ще имат възможност да се запознаят с особеностите на пазарната среда, да бъдат подпомогнати при избора на професия от кариерните консултанти: Тодор Видиновски, Даниела Марова, Венета Стефанова и Ивона Георгиева, които ще работят по график.

Лятната програмата стартира от 2 юли, с танцово студио „Обичам да танцувам“, в стиловете MTV, хип-хоп и модерн, под ръководството на Валентина Караиванова, за ученици от 1 до 10 клас.

Участниците в летните школи ще имат възможност да се запознаят с устройството на народните инструменти и да направят първи стъпки във възпроизвеждането на народна музика, от 9 до 13 юли, под ръководството на доц. Митко Димитров – диригент на народен оркестър.

Лятната школата по акордеон, с ръководител Веселин Атанасов ще работи от 16 до 20 юли.

С най-важното от развитието на града ни, както и с бита и културата на търновци през вековете, могат да се запознаят любителите на историята, като посещават от 23 до 27 юли  заниманията на Клуба по история на родния край, с ръководител – Мария Джамбазова.

Школата по народно пеене, с ръководител Галина Иванова ще отвори врати от 30 юли до 3 август. В нея участниците ще мога да развиват певческите си умения, да разучават народни песни от различни фолклорни области.

От 6 до 10 август, под ръководството на Петя Василева стартира обучение по вокал, разучаване на песни със съвременно звучене за ученици от 1-ви до 7-ми клас.

Желаещите да се занимават с народни хора могат да посещават курса на Петър Петров от 13 до 17 август.

Лятната ваканционна програма продължава със занимания по изобразително изкуство, в школата на Лиляна Георгиева - от 20 до 24 август.

Ателието „Творя, играя, мога”, с ръководител Анелия Пейчева ще отвори врати от 27 август. В него деца на възраст от първи до четвърти клас ще имат възможност да творят изделия от хартия и естествени материали, ще изработват украси, аксесоари, пана и др.

Ваканционната програма приключва със занимателно обучение по английски език, за децата от предучилищна възраст и първи клас, под ръководството на Калоян Тотев. Школата по чуждоезиково обучение ще стартира също от 27 август.

 

Всички занимания са безплатни. Желаещите да участват в нашите летни школи и ателиета могат да подадат заявление в деня на започване на съответната школа или всеки работен ден.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов